6ce2b42bcc03148ec26923024decdcVandaag breng ik het HERT als krachtdier onder de aandacht.

Het HERT staat voor vriendelijkheid,camouflage,onschuld, gevoel,liefde, gratie en zachtmoedigheid. Het HERT wordt ook wel de gehoornde GOD genoemd.

De boodschap die het hert ons brengt is er een van liefde en vriendelijkheid. Zijn gevlekte vacht laat ons zien dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen licht en donker of goed en slecht. De kracht van de liefde geneest de wonden van anderen. Wanneer het hert verschijnt wordt je gevraagd van anderen te houden omwille van henzelf en daarmee ook hun zwakheden te respecteren. Laat alle verwachtingen varen, alleen de ware liefde kan wonden helen.

Krachtdieren zijn beschermgeesten in de vorm van dieren. Ze zijn hoogstwaarschijnlijk de hoofdkrachtverbinding van alle sjamanen. Iedereen heeft minstens één dezer dieren als helper, beschermer en begeleider in onze dromen en visioenen. In veler opzicht is ons eigen krachtdier de drager van onze persoonlijke kracht, die het ook voor ons opbewaart. Bepaalde dieren blijven een leven lang bij een persoon, terwijl andere komen en gaan zoals het de situatie ten goede komt. Deze dieren komen alleen om ons bij de oplossing van een bepaald probleem of een bepaalde situatie te helpen, of om een nieuw potentieel in ons op te wekken.

Vraag je je af wat jou krachtdier is? Hierbij een methode om daar achter te komen. Ga op een plek zitten waar het een en al stilte is. Op het randje van je bed, ín je bed, maakt niet uit, als het maar rustig is. Sluit nu je ogen, en denk aan een grote opening, een soort van weide, midden in het bos. Richt je niet op een bepaald dier, maar maak je hoofd leeg. Het eerste de beste dier dat op je afkomt, is jou krachtdier! Bedank het dier, door dit te zeggen, of hem een aai te geven. Nu ga je weer langzaam terug naar ‘het echte leven.’

bron: Ontdekjoukrachtdieren.nl
Illustratie:
Amy Hamilton

By | 2017-05-02T13:40:41+00:00 juli 20th, 2013|Uncategorized|