Stop dit was de laatste keer…

De afgelopen dagen heb ik meerdere vragen ontvangen, wat is een vechtrelatie? In vechtrelaties is de communicatie tussen personen verstoord geraakt; het lijkt wel of de ander een vreemde taal spreekt. Heb je in het begin je wel kunnen verbinden met de ander en lukt dat niet meer en ben je jezelf af gaan sluiten? Waarschijnlijk herken je jezelf hierin:
 
Als je bent opgegroeid in een emotioneel onveilig systeem waar conflict, drama en intens zijn orde van de dag was, dan ben je immuun geraakt voor de impact hiervan. Je voelt de impact van conflicten, over je grens heen gaan wel echter heb je leren dealen met deze vorm van leven in relaties. Je wordt elke keer geraakt in je kern, dit doet zo veel pijn en deze pijn verberg je voor jezelf. Wat gebeurd is dat deze pijn opstapelt en elke keer dat deze opstapelt; des te intenser zijn de momenten van het conflict. Op een gegeven moment is je bakje zo vol, je krijgt ook zo makkelijk niet meer het bakje leeg. Je voelt je onveilig, probeert je emoties te onderdrukken en wil graag gezien en gehoord worden door de ander. Onder woorden brengen van wat je voelt vindt je moeilijk, het is zo veel en het zit zo diep. Je weet simpelweg niet waar je moet beginnen en probeert dit moment ook uit te stellen.
 
Je hebt geleerd om je communicatief op een manier te uiten die uitmondt in discussies; het woordelijk gevecht aangaan. Als de emoties overlopen, zou je het liefst willen vluchten. Dit patroon kan ook zijn dat je gewend bent geraakt om jezelf te onderdrukken om maar niet in een discussie terecht te komen; je wilt de lieve vrede bewaren. Op een dieper niveau weet je: ik ben meer waard, alleen sta je grensoverschrijdend gedrag toe omdat je dit simpelweg gewend bent. Je bent gewend aan op je tenen lopen, jezelf verstoppen en je verlangens onderdrukken. Pijnlijk genoeg is er een deel van jou die deze conflicten nog toe staat en het kan ook zijn dat je je krachteloos voelt ten aanzien van de ander. 
 
Dit verandert wanneer je voelt “stop, dit was de laatste keer” dat ik deze communicatie, conflicten en gedrag van jou ontvangen heb. Hiermee opent ook de innerlijke deur in jou, ‘hoe’ het komt dat je tot nu toe dit gedrag hebt ontvangen en daar niet duidelijk in begrenzing bent geweest. Dit is oud gedrag, een oud gevoel van lage eigenwaarde die de ruimte heeft gegeven aan de ander. Nu is dit niet het moment om jezelf te bekritiseren en hiermee je bewustzijn af te dekken. Soms is het namelijk makkelijker om in oud gedrag te blijven zitten. Hierin is opkomen voor jezelf, weten wat je normen en waarden zijn en toegeven aan jezelf wat de impact van het leven in een relatie is waar deze power struggle actief de stukken die verandering in werking zet. 
 
De power struggle is een stadia in je relatie na het verliefd zijn. De power struggle komt voor in alle type relaties; niet alleen in de liefde. Ook in de relatie met je ouders, kinderen en niet te vergeten met jezelf van deze struggle voorkomen. De powerstruggle komt omhoog in de fase dat je er achter komt dat iemand niet voldoet aan het beeld wat jij had over die persoon. Hier komt dan de noodzaak het gevoel van de ander te willen veranderen in jouw voordeel of waar  jij je (veilig) en fijn bij voelt. 
 

Hoe graag wil je de mensen om heen veranderen zodat jij je comfortabel en veilig voelt?

Waarin heb jij het gevoel dat de ander krachtiger/machtiger is waardoor je controle toe past?

De power struggle roept een groot scala van emoties op zoals:

  • frustratie, wrok, ongeloof, irritatie, ongenoegen, machteloosheid & krachteloos voelen
  • dit houdt de ervaring, ik ben slachtoffer van deze situatie in stand en ik heb hier geen keuze

In deze power struggle is er altijd de open vraag: ga ik door of stop ik met de relatie? En als ik doorga, welke voorwaarden heb je dan neergelegd bij de ander? In feite geef je je kracht weg door dat wat je in de ander waarneemt groter te maken dan jijzelf bent.

Doordat de verbinding tussen jullie beschadigd, geblokkeerd en zelfs gestopt is, is hier de ruimte waar bindingsangst, verlatingsangst en controle (manipulatie) plaatsvindt. Dus het ontbreken van liefdes verbinding roept deze conflictsituatie op en is de voedingsbodem van  “de vechtrelatie”.

 
Wil jij het conflict eindigen in je relaties?  Ben jij de eerste die van jullie 2 zegt stop!?
Wil je vanuit liefde en duidelijkheid je grenzen aangeven? 
Wil je dit stukje eigenwaarde transformeren, zodat een herhaling van deze patronen niet meer voorkomt? 
Wil jij duidelijk, liefdevol en helder communiceren over je verlangens?
 
Misschien denk je nu wel, waarom zou ik deze moeite doen? 
Hij doet toch ook zo? Ik wacht wel tot hij actie gaat ondernemen.
 
Vrouwen zijn de Warriors van deze wereld, zij zijn de verandering en nemen daar ook altijd de liefdevolle leiding in
zodat de man deze kan volgen. Waar jij van liefde, duidelijkheid zegt STOP en de ingang in je onderbewustzijn
cleared, dan zal dit gedrag ook stoppen in de ander; je faciliteert namelijk hier niet meer in.
 
Wat bedoel je met faciliteren?
Als jij in deze incarnatie jezelf op volledige waarde mag gaan zien en inschatten, dan trek je mensen in je leven aan
die je aanraken in deze illusie dat je onwaardig zou zijn. Je trekt dus situaties aan die je bevestigen van het patroon
die in je onderbewustzijn aanwezig is; dat je geen liefde mag ontvangen; dat je niet de moeite waard bent om
een respectvolle relatie te hebben waarin de ruimte is waarin je volledig jezelf kan zijn.
 
Tot het moment dat je aan de slag gaat met dit schaduw deel van jezelf, openstaat voor de verandering en het inzicht waardoor 
je de ander deze toxische ruimte hebt gegeven en dus een schijnversie van jezelf in deze relatie hebt laten staan.
 
De power struggle is een gevolg van een gevolg van wie je geworden bent. Een resultaat van leren dealen met 
het leven in conflict, struggle en jezelf verlaten in relaties. Deze Power Struggle is de uitnodiging om je eigen autonomie te claimen in relatie;
om jezelf als zelfstandig individu te gaan zien en je niet meer afhankelijk maken van je relaties. 
 
Wil je harmonie, liefde en verbinding in relaties? Beëindig de power struggle; leven in conflict vandaag. 
Je hoeft niet meer te vechten om jezelf te zijn en je waardevolle ruimte in te nemen. 
Neem contact op met Femke info@dehelderebron.nl en clear deze patronen tot op de Bron met de Sacred Activations
Zodat jij je Waardevolle Zelf kan zijn en relaties aantrekt die overeenkomen met wie jij in de kern bent; altijd al bent geweest. 
Of boek direct een 30 minuten clearing sessie:

1 op 1 Ascensie sessie 

n.b. via ideal betalen kan ook! Scroll door op de pagina voor de link.  
 
Liefs Femke – www.dehelderebron.nl