Hoe heb je gevoeld afgelopen maand? Welke kleur paste daarbij?

 

Rozenhout

De mens heeft geleerd dat het donker slecht en gevaarlijk is en dat het iets is wat je moet vermijden. Heb je last gehad van depressieve gevoelens, de donkere tijd als een zware deken over je heen gevoeld? Wijs het donker in jouw niet af, zie het donker niet als fout en eng. Vechten tegen het donker zorgt voor een overweldigend gevoel en kost heel veel energie. Naast het licht staat het donker, het donker is onderdeel van het leven, een onderdeel van jouw. Het afwijzen van de donkere periodes waarin je naar binnen mag keren, is het afwijzen van groei. Juist door naar binnen te keren, word je gewaar van wat er speelt in je onderbewustzijn. Het donker hoort bij jou, net zoals het licht. Rozenhout is het lichtpuntje in jou die zegt dat door in het donker te kijken, het licht in jezelf zal oprijzen. Als je stopt met het afwijzen van het donker, de zwaarte dan is er daar de stroming van levensenergie gevoelen. De uitnodiging voor jouw leven is om echt te gaan leven en te onderzoeken waar je jezelf en het leven nog afwijst door zelfkritiek, schaamte en jezelf verlaten door je aan te passen aan de mening van anderen. Ben je deze gevoelens tegen gekomen in de maand mei? Heb je het licht in jezelf al gevoeld? Heb je jezelf al toestemming gegeven om voluit JA tegen het leven te zeggen?

 

 

Papaver

De maand mei was voor jou een maand om terug te keren bij jezelf. Waar verlang ik naar? Waar raak ik mezelf kwijt in de chaos van de wereld en bovenal waar wil ik naar toe met mijn leven? Blijf ik me klein houden en vasthouden aan scenario’s van het duister? Of volg ik mijn eigen licht, maak ik connectie met mijn eigen stem en boodschap voor deze wereld? Heb je opnieuw afgestemd en je bezig gehouden met waar jij naar toe wilt in deze wereld? Juist nu in deze tijd is het focussen op wie je wilt zijn en waar je naar toe wilt de enige betrouwbare leidraad. Elke keer als je onrust voelt en dan naar buiten op zoek gaat naar bevestiging, dan heb je kans dat je jezelf weer kwijt raakt in de onrust van het collectief. Je hebt al het contact met je ware zelf (wezen), je bent al spiritueel onderlegd en weet wat er speelt. Om met een schone lei te beginnen heb je alles los mogen laten wat niet meer dient of verandering nodig hebt. Ben je er al achter gekomen dat je alleen nog maar de …. op de i hoeft te zetten? Alles ligt op tafel, is aanwezig in jouw om je plannen uit te rollen. Voor jou is er de aanmoediging en herinnering je kunt healen, rusten, creëren en ontvangen tegelijk. Je hoeft geen concessies meer te doen of dagen je plannen uit te stellen. Gebeurd er te weinig naar je zin? Hak de knoop door, ga 100% verlangen & SHOW UP! Show up betekend dat jij volledig bereid bent om jouw plan in het licht te zetten en daar voor te gaan staan en het werkt te doen. Show up for you, your life & your light!

 

Gieterij

 

Het wordt steeds duidelijker waar je echt in gelooft en waar je echt voor wilt gaan staan. De veranderingen staan netjes klaar op een rij om ze één voor één opgepakt te laten worden en stap voor stap ze uit te laten rollen. In een gieterij gebeurd ook alles stap voor stap. Metaal wordt tot vloeistof gesmolten, de vloeistof in een mal gegoten. Dan is het afkoelen en het verwijderen van de mal. Wellicht hier en daar wat vijl werk en dan is je creatie klaar. Alle stappen zijn nodig om tot het gewenste eindresultaat te komen. Het werk kan vermoeiend, heet en vies zijn. Ben je bereid om vieze handen te krijgen? Of wil je alles netjes (perfectionistisch) doen? Creaties ontstaan in het proces, het eerste gietsel mislukt wellicht, de vraag is geef je op? Soms duurt het even voordat je het proces hebt gevonden wat bij je past en wat bij jouw werkt. Als je gieterij had gekozen en je kan je niet vinden in deze boodschap, kijk even naar je relatie. Je relatie kan je namelijk niet in een mal gieten en er een eenheidsverhaal van maken. Een relatie is een samenwerking tussen twee individuen. Op energetisch niveau projecteer onzekerheden op elkaar. Als je sensitief bent dan is het een hele klus om de emoties die over en weer gaan van elkaar te onderscheiden. Wie maakt zich schuldig aan de ander verantwoordelijk houden voor het levensgeluk? Ook hier is de boodschap je weet steeds meer waar voor je echt voor wilt gaan staan. Ga je ook staan voor de relatie waar jij gelukkig van wordt? En ben je bereid om hierin het voortouw te nemen? De realiteit is dat 80% van de veranderingen in jezelf liggen. Als jij een andere boodschap op je partner projecteert, dan zal deze hier anders op gaan reageren. Zet schuld om in actie en ja het innerlijk verdriet mag gevoeld en erkend worden dat de relatie op dit moment niet hetgeen is wat je zou willen dat het is. Ook je relatie creëren doe je samen en gaat stap voor stap. Mag de ander falen en iets out doen? En durf jij ook terug te komen op een inbreng die niet naar het gewenste resultaat heeft geleid. Kortom, draai zelf die richting op waar je naar toe wilt. Zet zelf de eerste stappen en wees de uitnodiging om mee te draaien.

 

Liefs Femke