We zien ons zelf als een lijst met problemen, zo werd ik vanochtend wakker…Zoals vaker om even wakker te worden open ik facebook om te kijken wat er in de wereld leeft. Ik kwam deze quote tegen en toen gingen mijn radars AAN…Wat is eigenlijk een probleem en hoeveel mensen hebben last van problemen?

Hoe vaak denk jij ik kan het niet?….  laat je het weten hieronder in de comments

Nu ik mij al een tijdje verdiep in hoe werkt het bewustzijn nu en wanneer kom je erachter dat iets een probleem is? Na wat innerlijke vragen kom ik op mijn definitie van een probleem uit…

“ een probleem is alles waarvan je besloten of overtuigd bent dat je het niet kunt, dat het van jou is of dat je het niet kunt veranderen”

Waarvan heb je besloten dat het niet verandert kan worden…🤦‍♀️ en is dit wel waar???

Oh my hoe vaak denk je, ik kan dit niet? Ik weet van mezelf dat ik de personificatie van deze woorden was, dat ik bij alles van te voren al overtuigd was: dat kan ik niet. Wat gebeurde er dan ook in mijn wereld dat ik faalde, of nergens aan begon omdat ik dacht dat ik zou falen.

Deze gedachten over problemen zijn zo sneaky en ook zo vertrouwd dat je vaak pas bewust wordt dat jij meer in problemen denk dan in oplossingen als je tegen je beperkende gedachten oploopt.

Vaak is hetgeen waarvan we overtuigd zijn juist het concentratiepunt in ons leven. Dit zal dan ook continu in je leven verschijnen als bijvoorbeeld een lichamelijke pijn, een piekergedachte, een terugkerende relatiepatroon, een altijd tekort aan geld ervaren, een continue stroom aan negatieve gedachten over jezelf en ook een hele leuke is dat je emoties vaak je leven leiden en jij niet aan roer van je leven staat. Dat is wat er gebeurd als je in problemen geloofd, ze echt gaat maken en vervolgens ook gaat leven.

Waarheid hoe vaak denk je echt ik kan het niet, of heb je besloten DIT kan niet in mijn leven veranderen…

Tadaaa van hoeveel problemen ben je bewust nu? Hoeveel dingen in je leven heb je vastgezet en zorgt ervoor dat het spiraal naar beneden wijst in plaats van naar boven?

Het goede nieuws is dit is precies de KERN van de REMIND BOOTCAMP die over 8 dagen van start gaat. 5 gedachtenstappen die jouw denkwijze shiften van de problemen modus naar de mogelijkheden modus….

Wil jij ook van de problemen in je leven afstappen en je denkwijze shiften? Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen met deze challenge van de www.dehelderebron.nl

Doe je mee? Geef je op… via deze link:http://eepurl.com/drWDQ5

www.remindbootcamp.nl

Liefs Femke