2013-12-20 blauwe aap BLAUWE AAP Beleef vandaag de kracht van de transparantie. Wees het onbevangen kind en speel. Wellicht maak je het voor jezelf moeilijker dan strikt noodzakelijk is. Vind voor jezelf een wat meer luchtige houding. Gebruik humor om zware taken lichter te maken. Kom erachter wat jij zo nodig van jezelf daadwerkelijk moet doen. Kies eens voor de dingen waaraan je echt plezier beleeft. Dat zijn dan ook de dingen waar je echt goed in bent.

Nieuwsgierig overal in gesnuffeld, leuk gespeeld, vandaag is de dag dat ik mag ontvangen wat ik heb verdiend.

BLAUWE NACHT is vandaag je gids- of coachenergie.  Durf volledig op je innerlijke stem te vertrouwen. Maak ruimte voor jezelf om alles op een rijtje te zetten. Kijk hoe je met je eigen verantwoordelijkheden omgaat. Doe geen beloftes die je niet kunt waarmaken. Alleen de beloftes naar je ziel zijn beloftes die werkelijk voor jou van belang zijn. Herinner je eigen werkelijke uniekheid en ga daar volledig achter staan.

 

TOON 12 Vandaag is het de twaalfde dag van de gele zon golf. Vandaag mag je dat wat je werkelijk stabiliteit geeft trachten te vinden. Gisteren op toon elf had je met behulp van de energieën de mogelijkheid om tot je ware wezenskern door te dringen. Met deze ervaring kan het je nu vandaag met behulp van de energie van de blauwe aap duidelijk worden hoe goed je vanuit je werkelijke wezenskern aan het doel van deze golf kunt voldoen.

Je bevindt je deze 13 dagen in de golf van de GELE ZON met als thema universaliteit en als doel aandacht.  Het leven is rechtvaardig. Het ene moment rijd je op een snelweg en op het andere moment op een karrenspoor waarop je slechts langzaam vooruit komt. Accepteer het, want dit is jouw leven. Leg deze 13 dagen de lat gerust wat lager en houd het simpel, want het leven is simpel. Overwin je negatieve gevoelens door bewust naar je zegeningen te kijken. Door het richten van je aandacht is alles mogelijk. Leer hiermee omgaan. Prestatiedrang is vaak het gevolg van een te lage eigenwaarde. Leer op een andere manier naar jezelf te kijken. Je hebt de overvloed verdiend, maar je moet hem wel willen ontvangen.

Balans-energieën.  Om jezelf vandaag ten opzichte van de energie van de blauwe aap in balans te houden dien je je plek in te nemen (gele ster), creatief je activiteiten ter hand te nemen (rode draak) en tolerant te zijn (witte hond).

 

Tzolkin Dagboek & Maya Kalender