30-11 blauwe aap
BLAUWE AAP Beleef vandaag de kracht van de transparantie. Wees het onbevangen kind en speel. Wellicht maak je het voor jezelf moeilijker dan strikt noodzakelijk is. Vind voor jezelf een wat meer luchtige houding. Gebruik humor om zware taken lichter te maken. Kom erachter wat jij zo nodig van jezelf daadwerkelijk moet doen. Kies eens voor de dingen waaraan je echt plezier beleeft. Dat zijn dan ook de dingen waar je echt goed in bent.

 Het leven komt me tegemoet, elke dag en overal, daar vertrouw ik op. Ik ben blij en vrolijk en ga het leven tegemoet.

BLAUWE STORM is vandaag je gids- of coachenergie. Besef dat de dood ook deel uitmaakt van het leven. Dood gaan betekent opnieuw geboren worden. Zie je verlies- en verlatingsangsten onder ogen. Durf te voelen waar je jezelf in de steek hebt gelaten. Neem hiervoor de verantwoordelijkheid en stop je angsten niet langer weg. Kijk kritisch naar je eigen rol en besef dat je meer bent dan deze rol alleen. Ga spelen en experimenteren, want het leven is helemaal van jou en voor jou.

 

Je bevindt je deze 13 dagen in de golf van de BLAUWE HAND met als thema openheid en als doel transformatie.  Stel je deze dertien dagen open voor wat er in je omgaat. Je genezingskracht is onbegrensd. Diep binnenin je zit het weten dat je nodig hebt. Geef je hieraan over en durf met je behoeftes naar buiten te komen. Ontdek waarvoor jij hier op aarde bent gekomen en welke taken er voor jou zijn weggelegd. Ervaar het transformerende in je leven. Ook al ervaar je dit als verwarrend, het dient voor je heelwording. Op gezette tijden moet je innerlijke bedrading worden vernieuwd. Voor je eigen welzijn dien je ruimte aan deze helingsprocessen te geven. Het is je ziel die hiervoor heeft gekozen.

 

TOON 5 Vandaag is het de vijfde dag van de blauwe hand golf.  Vandaag gaat het erom, dat wil je het doel van deze golf voor jezelf bereiken, je je leven in eigen hand dient te nemen. Jij bent de stuurman van je eigen leven. De energie van de blauwe aap zal je hierbij helpen. Wanneer je vandaag pal achter jezelf gaat staan zul je ervaren dat op werkelijk magische wijze alle deuren voor je opengaan.

 

Balans-energieën. Om jezelf vandaag ten opzichte van de energie van de blauwe aap in balans te houden dien je je plek in te nemen (gele ster), creatief je activiteiten ter hand te nemen (rode draak) en tolerant te zijn (witte hond).

 

Tzolkin Dagboek & Maya Kalender