10-11 blauwe aap

BLAUWE AAP Beleef vandaag de kracht van de transparantie. Wees het onbevangen kind en speel. Wellicht maak je het voor jezelf moeilijker dan strikt noodzakelijk is. Vind voor jezelf een wat meer luchtige houding. Gebruik humor om zware taken lichter te maken. Kom erachter wat jij zo nodig van jezelf daadwerkelijk moet doen. Kies eens voor de dingen waaraan je echt plezier beleeft. Dat zijn dan ook de dingen waar je echt goed in bent.

Jongleren is een kunst. Ik laat ballen die ik nu niet meer op hoef te houden vallen.

BLAUWE AAP is vandaag ook je gids- of coachenergie. Heb geduld met jezelf. Groeien kan lastig zijn. Doe alleen maar die dingen waar je ook echt zin in hebt. Besteed aandacht aan je innerlijk. Voel aan wat je voor jezelf echt nodig hebt en neem actie. Geef jouw emoties toestemming dat ze er mogen zijn, want het is je ziel die dit alles wil voelen. Ga eraan voorbij dat je ego dit soms niet plezierig vindt. Het gaat er hoe dan ook om dat je je werkelijke zijn naar buiten brengt.

 

toon 11 Vandaag is het de elfde dag van de rode draak golf. Het gaat er vandaag om tot je werkelijke wezenskern door te dringen. Onder invloed van de energie van de blauwe aap zul je je vandaag kwetsbaar kunnen opstellen. Door deze kwetsbaarheid zul je ervaren dat je juist krachtig bent. Alleen door je werkelijke zijn bloot te leggen maak je de weg vrij om je doel voor deze dertien dagen te bereiken.

 

Je bevindt je deze 13 dagen in de golf van de rode DRAAK met als thema oervertrouwen en als doel moed. Je dient gedurende deze golf te ontdekken wat je vertrouwen kleiner maakt of ondermijnt. Onderzoek het waarom hiervan en los dat wat je tegenkomt voor jezelf op. Zo verandert je waarneming en groei je uit tot wie je werkelijk bent. Ervaar de hemel hier op aarde. Besef ten volle dat dit de bedoeling van de schepper voor het leven hier op aarde is. Breng de kosmische en aardse energieën in je leven in evenwicht. Dat is de voorwaarde om hier op aarde de invulling te geven aan de keuze van je ziel. Je dient goed verankerd te zijn om dat wat via jou naar de aarde wil komen, ook te laten stromen.

 

Balans-energieën.  Om jezelf vandaag ten opzichte van de energie van de blauwe aap in balans te houden dien je je plek in te nemen (gele ster), creatief je activiteiten ter hand te nemen (rode draak) en tolerant te zijn (witte hond).

 

Tzolkin Dagboek
Maya Kalender