9db22cacc9fa2752cd6436cdca7f8c8Vandaag breng ik de RAAF als krachtdier onder de aandacht.

De RAAF staat voor innerlijke reizen, dromen, magie en metamorfose. De raaf wordt vaak als oplichter gezien, maar hij is de beschermer van heilige en geheime mysteriën. De RAAF leert je dingen scherp te zien. Met deze vogel als je krachtdier zal je uitblinken in de magische kunsten.

De raaf is altijd al een magische vogel geweest, de boodschapper tussen ons en de Grote Geest. Met zijn hulp is het mogelijk zieken op afstand te genezen. Kijk eens naar de glanzende veren van de raaf, hoe die constant van kleur en vorm veranderen. Vandaag is een dag van verandering, verwacht het onverwachte en vlieg mee.

Krachtdieren zijn beschermgeesten in de vorm van dieren. Ze zijn hoogstwaarschijnlijk de hoofdkrachtverbinding van alle sjamanen. Iedereen heeft minstens één dezer dieren als helper, beschermer en bege…leider in onze dromen en visioenen. In veler opzicht is ons eigen krachtdier de drager van onze persoonlijke kracht, die het ook voor ons opbewaart. Bepaalde dieren blijven een leven lang bij een persoon, terwijl andere komen en gaan zoals het de situatie ten goede komt. Deze dieren komen alleen om ons bij de oplossing van een bepaald probleem of een bepaalde situatie te helpen, of om een nieuw potentieel in ons op te wekken.

Vraag je je af wat jou krachtdier is? Hierbij een methode om daar achter te komen. Ga op een plek zitten waar het een en al stilte is. Op het randje van je bed, ín je bed, maakt niet uit, als het maar rustig is. Sluit nu je ogen, en denk aan een grote opening, een soort van weide, midden in het bos. Richt je niet op een bepaald dier, maar maak je hoofd leeg. Het eerste de beste dier dat op je afkomt, is jou krachtdier! Bedank het dier, door dit te zeggen, of hem een aai te geven. Nu ga je weer langzaam terug naar ‘het echte leven.’

bron: Ontdekjoukrachtdieren.nl
Illustratie: onbekend